L’alqueria El Machistre és un monument d’arquitectura agrícola que ha resistit al pas dels anys, conservant així, un vestigi històric valencià.
Obri les seues portes a principis del S.XXI per a donar a conéixer la riquesa patrimonial i cultural.
Descobrix: El Machistre Ahir i Hui
Història
Alqueria El Machistre
Encara que els primers vestigis del Machistre que encara es conserven ens remunten a l’Època de domini àrab a València, és en 1442 quan Donya Maria de Castella, esposa del rei Alfons V, va donar a la Catedral de València, l’Alqueria i la seua ermita. L’esplendor i major desenvolupament de l’Alqueria té lloc entre els segles XVII i XVIII, coincidint amb l’edat d’or de la ceràmica valenciana i de l’horta.
En aqueix moment la dinastia eclesiàstica judicial, propietària de l’Alqueria, escomet diferents remodelacions, aconseguint les seues dimensions actuals i configurant un dels més bells exemplars d’aquesta mena d’edificacions.
En el segle XIX l’Alqueria passa als avantpassats de la família Vargas, que encara la conserven mantenint tot el seu encant i singularitat, obrint les portes d’una part de la història de l’Horta Valenciana, la nostra horta.
Descobrix: El Machistre Ahir i Hui
El Machistre Hui
El Machistre és un dels vestigis arquitectònics més emblemàtics de l’Horta valenciana, hui dia constitueix una de les poques alqueries senyorials que es conserven i pot ser visitada per a conéixer de primera mà la història d’Or de l’Horta.
Sent el principal objectiu la difusió de la cultura valenciana i la preservació de la memòria històrica, cultural i gastronòmica, s’enquadra dins d’un procés de regeneració, conservació i desenvolupament de l’Horta d’Alboraia promogut per la Família Vargas, els seus actuals propietaris.
Els beneficis que es pogueren obtenir de la gestió d’aquesta iniciativa, seran emprats exclusivament per a autofinançar el manteniment i conservació de l’Alqueria i els serveis culturals que s’oferiran en aquesta, així com l’ampliació d’aquests serveis.